search

Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για αλμυρή πίτα με γλυκό τραχανά, χωρίς φύλλο.



Υλικά

  • 220 γρ. τραχανά γλυκό
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα τους και λιωμένες με ένα πιρούνι (όχι πουρέ)
  • 130 γρ. τυρί φέτα
  • 600 γρ. γάλα πλήρες ή και κατσικίσιο καλύτερα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ανάλογα τον τραχανά.
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. λάδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • (αλάτι επιπλέον ανάλογα με το τυρί)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Θέλουμε να πάρουμε ένα χυλό, κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 25x35 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε αυτό.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη όταν ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
  • Σερβίρουμε ζεστή.
Post Tags
Cool Artisan