FRAOULOFI

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Για τη βάση
  • 400 γρ. μπισκότα της επιλογής σου
  • 70 γρ αμύγδαλα ή φουντούκα (ή και από τα δύο ανάμεικτα)
  • 220 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την καραμέλα
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 κτλ αλάτι
Για τι σαντιγί
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% (κρύα)
  • 2 κτσ ζάχαρη άχνη

Instructions

Για τη βάση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο
  • Αν δεν χωράνε όλα τα υλικά στο blender, τα χτυπάμε σε δύο ή παραπάνω δόσεις
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. Ιδανικά χρησιμοποιούμε τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα
  • Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο ταψάκι μας και με ένα ποτήρι το πιέζουμε στη βάση και δημιουργούμε γίσο στα τοιχώματα.
  • Μεταφέτουμε το ταψί μας στο ψυγείο για 30 λεπτά
Για την καραμέλα
  • Βάζουμε τις δύο συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει.
  • Στη συνέχεια τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Όταν εξατμίζεται το νερό προσθέτουμε έξτρα ζεστό νερό.
  • Θέλουμε πάντα να τα σκεπάζει τα κουτιά
  • Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το νερό.
Για τη σαντιγί
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη ζαχαρη άχνη και χτυπάμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια σφτιχτή σαντιγί, σαν γιαούρτι
Για την καραμέλα
  • Αδειάζουμε τις δύο συσκευασίες σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε το αλάτι
  • Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου και μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες
Για το στήσιμο
  • Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες
  • Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από την καραμέλα
  • Έπειτα καλύπτουμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *