search

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερα τους είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξεις αυτή την τάρτα γεμιστή με φρούτα.

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις πως θα φτιάξεις τέλειο Freddo Espresso και Freddo Cappuccino

Tip: Οι αναλογίες αρκούν για 6 μικρές τάρτες ή μια μεγάλη. Εγώ σήμερα φτιάχνω μικρές ατομικές τάρτες, αλλά εσύ μπορείς να ακολουθήσεις ακριβώς τις ίδιες αναλογίες και για μια μεγάλη τάρτα.



Υλικά

Για τη ζύμη: Για τη γέμιση:
  • 600 γρ. φράουλες καθαρισμένες (ή ό,τι άλλα κόκκινα φρούτα θες φρέσκα ή κατεψυγμένα. Εγώ έφτιαξα τη συγκεκριμένη με φρούτα του δάσους κατεψυγμένα)
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
 

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη γλυκιά τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις με ένα κλικ εδώ. Κάνουμε τυφλό ψήσιμο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε τις μισές φράουλες με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τις ανακατεύουμε λιώνοντας ελαφρώς τις φράουλες.
  • Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα που έχουμε προετοιμάσει.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Cool Artisan