search

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

Το σύκο, με τη γλυκιά γεύση και τη βελούδινη υφή είναι ένας θησαυρός, τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές. Κρατάει για λίγο, μέχρι τα μισά του Σεπτέμβρη περίπου, αλλά σηματοδοτεί το πιο γλυκό ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Είναι ένα ευαίσθητο φρούτο και για αυτό θα πρέπει να το κόβεις και να το χρησιμοποιείς-διακοσμείς στις συνταγές σου, λίγο πριν σερβίρεις.

Για τη βάση χρησιμοποιώ την αγαπημένη μου pâte sucrée. (Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για γλυκιά ζύμη τάρτας).

Ένα από τα υλικά που δίνουν γεύση και άρωμα στη συνταγή είναι η lemon curd, αυτή η γλυκόξινη κρέμα λεμονιού με τη βελούδινη υφή. Μπορείς να πάρεις έτοιμη από το super market ή να φτιάξεις τη δική σου. (Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή).

 



Υλικά

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκουμε με ένα κλικ εδώ.
  • Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στη ζύμη (δηλαδή καλυμμένη με λαδόκολλα, δες εδώ πως). Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε την λαδόκολλα και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με το γιαούρτι, το ξύσμα και τη lemon curd.
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να δέσει για μια ώρα.
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε τη ζύμη της τάρτας με την κρέμα και διακοσμούμε την επιφάνεια με τα σύκα λίγο πριν σερβίρουμε.
Cool Artisan