search

ΜΑΦΙΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ

Γλυκό μάφιν έχεις δοκιμάσει σίγουρα; Αλμυρό; Έχεις τολμήσει να φτιάξεις; Αλμυρή ζύμη μπλέκεται με τυριά και λαχανικά για ένα απόλυτα λιγουρευτικό αποτέλεσμα!

Η ψημμένη μελιτζάνα είναι ο πιο νόστιμος σύμμαχος σε συνταγές για αλμυρά κέικ και μάφιν. Σήμερα τη μπλέκω με λιαστή τομάτα και ένα μιξ από αγαπημένα τυριά: κεφαλοτύρι, ΤουΤοστ και φέτα ΔΩΔΩΝΗ.

Το αποτέλεσμα είναι τα πιο αρωματικά και νόστιμα μάφιν, ιδανικά για ορεκτικά σε τραπέζια ή για το δεκατιανό στο γραφείο!



Υλικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι την ψημένη μελιτζάνα με τη λιαστή ντομάτα, πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα για μάφιν.
  • Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ όταν το μείγμα γίνει αφράτο και ομοιογενές.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε βροχηδόν στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  • Μετά προσθέτουμε όλα τα τυριά (εκτός από τη φέτα), το μείγμα της μελιτζάνας, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και, τέλος, τη φέτα χοντροσπασμένη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
  • Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο αναποδογυρίζουμε τα μάφιν σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Cool Artisan