search

Πανεύκολο κέικ πορτοκάλι

Μια πανεύκολη συνταγή για κέικ πορτοκάλι με χυμό και ξύσμα και μια γενναία δόση γιαουρτιού!



Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ φαρίνα
  • 1 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
  • Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
  • Καλύπτουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή 8 μικρές όπως έκανα εγώ με βούτυρο και αλεύρι (αν έχετε αντικολλητικά σκεύη δεν χρειάζεται!).
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 50 περίπου λεπτά για τη μεγάλη φόρμα ή 18 λεπτά για τις μικρές
Cool Artisan