DOUBLE VEGAN CHEESECAKE WITH CHOCOLATE AND MATCA

 

Ingredients

Για την κρούστα
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 50 γρ νιφάδες καρύδας
  • 150 γρ βασιλικοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Για την κρέμα σοκολάτα του cheesecake
  • 150 γρ κάσιους, μουλιασμένα και στραγγισμένα
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 50 γρ σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κτσ κακάο σεσκόνη
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1½ κτγ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα (1 γρ) αλάτι
Για την κρέμα Matcha Ninja
  • 150 γρ κάσιους, μουλιασμένα και στραγγισμένα
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 50 γρ σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κτσ Matcha Ninja
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1½ κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση με σοκολάτα
  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (70%)
  • 1 κτσ λάδι καρύδας
 

Instructions

Για τη βάση
  • Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 15 εκ και αποσπώμενα τοιχώματα και βάζουμε λαδόκολλα στη βάση του.
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα και τις νιφάδες καρύδας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το σιρόπι σφενδάμου και το κακάο σε σκόνη και χτυπάμε.
  • Πιέζουμε το μείγμα στην βάση του ταψιού και το αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να το ισιώσουμε και με ένα ποτήρι.
  • Καθαρίζουμε το μπλέντερ και το ετοιμάζουμε για το επόμενο μείγμα.
Για την κρέμα σοκολάτα του cheesecake
  • Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ζεστό νερό για 4-6 ώρες. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να είμαι κρεμώδες και ομοιογενές.
  • Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση και μετά χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα στην επιφάνεια του πάγκου για να απελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα από την κρέμα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα για την κρέμα με Matcha Ninja.
  • Καθαρίζουμε το μπλέντερ και το ετοιμάζουμε για το επόμενο μείγμα.
Για την κρέμα με Matcha Ninja
  • Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ζεστό νερό για 4-6 ώρες. Στην πράξη τα έχουμε μουλιάσει μαζί με τα κάσιους της προηγούμενης παρασκευής. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας Matcha Ninja, και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και ομοιογενές.
  • Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την στρώση της κρέμας σοκολάτα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Χτυπάμε τη φόρμα σε μια επιφάνεια για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα.
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 4-6 ώρες ή για μια νύχτα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • Αφού το cheesecake έχει σταθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη σε μπεν μαρί.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι την μέση με ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο μάτι της κουζίνας.
  • Από πάνω τοποθετούμε ένα μπολ, ανθεκτικό στην θερμότητα και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας.
  • Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και είναι έτοιμο.
  • Διακοσμούμε κάνοντας γραμμές σοκολάτας πάνω στο cheesecake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *