search

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ CUSTOM MADE ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Η σημερινή συνταγή είναι η βάση για να φτιάξεις μια πανεύκολη, πεντανόστιμη τυρόπιτα με τα αγαπημένα σου υλικά! Εγώ σου δίνω τη βάση και εσύ παίζεις με τις αγαπημένες σου γεύσεις, για να φτιάξεις την custom made συνταγή που θα ταιριάζει στα δικά σου γούστα ακριβώς!

Αυτό που έχεις να προσέξεις είναι το πόσο αλμυρά υλικά θα βάλεις! Για παράδειγμα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις φιλέτο ελιάς θα πρέπει να προτιμήσεις πιο «γλυκά» και όχι αλμυρά τυριά!

Εγώ σήμερα τη φτιάχνω με σφολιάτα αλλά μπορείς να χρησιμοποιείς και ζύμη αλμυρής τάρτας (δες εδώ τη συνταγή).



Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, 2% λιπαρά
  • 200 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. τυρί που λιώνει, τριμμένο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις κασέρι, λαδοτύρι, έμενταλ ή ό,τι άλλο θες)
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο αλλαντικό της επιλογής σου (μπέικον, γαλοπούλα, λουκάνικο, κοτόπουλο ή ό,τι άλλο θες)
  • 40 γρ. από υλικό για έξτρα γεύση όπως λιαστές ντομάτες, φιλέτο ελιάς, καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό ή ό,τι άλλο θες)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τα τυριά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Απλώνουμε τα υλικά πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών περιμετρικά.
  • Μόλις απλώσουμε τα υλικά γυρίζουμε τα περιθώρια της σφολιάτας προς τα μέσα, καλύπτωντας τα άκρα περιμετρικά.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 170C για 45 - 55 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρωμα.
Cool Artisan