crepes

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Instructions

  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 3 ώρες πριν φτιάξουμε τις κρέπες ή εναλλακτικά το λιώνουμε σε ένα μπρίκι
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας
  • Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
  • Τέλος, γεμίζουμε κάθε κρέπα με υλικά της επιλογής μας, όπως πραλίνα και φράουλες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *