search

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ CRANBERRIES

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μια μέρα! Είναι ένα συναίσθημα! Ένα συναίσθημα που κρατά 2 μήνες και γίνεται πιο έντονο με απλά πράγματα όπως όταν ανάβεις τα λαμπάκια στο δέντρο ή όταν μοσχοβολάει το σπίτι από ένα εορταστικό κέικ. 

 



Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαργαρίνη, λιωμμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 50 γρ. αμύδγαλο φιλέ
  • 50 γρ. cranberries
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τη λιωμένη μαργαρίνη, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 4 λεπτά, να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τα cranberries. Από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν χτυπάμε, απλά ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης
  • Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Προαιρετικά γλασάρουμε με icing από τυρί κρέμα και τριμμένη κουβερτούρα.
Cool Artisan