chocolatemousse

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • 300 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

Instructions

  • Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει
  • Βάζουμε τα 200 γρ από τη λευκή κουβερτούρα και αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια ένταση. Η πολύ υψηλή θερμοκρασία ενδέχεται να κάψει τη λευκή σοκολάτα
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ (22 εκ. x 10 εκ.) και την καλύπτουμε εσωτερικά με την λευκή κουβερτούρα να καλύψει όλες τις πλευρές
  • Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει η σοκολάτα
  • Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
  • Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα στη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε μια βελούδινη μους
  • Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη και τη γεμίζουμε στο εσωτερικό με τη μους. Την μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει
  • Στήνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. της λευκής κουβερτούρας
  • Βγάζουμε τη μους από την κατάψυξη και την καλύπτουμε με λευκή κουβερτούρα στην τελευταία πλευρά
  • Μεταφέρουμε το γλυκό μας στη συντήρηση και το αφήνουμε εκεί για μια νύχτα προκειμένου να αποκτήσει πάλι η μους τη βελούδινη υφή της

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *