chickpeas in the oven

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 3 μελιτζάνες
  • 400 γρ σάλτσα τομάτας κονκασέ
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 3 αυγά

Instructions

  • Επιλέγουμε αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε κρύο νερό.
  • Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
  • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με βραστό νερό (από βραστήρα ή από μια κατσαρόλα που βράζει παράλληλα).
  • Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Διαφορετικά τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τα καρότα σε λεπτές φέτες
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, τη σάλτσα τομάτας, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά
  • Τηγανίζουμε 3-4 αυγά μάτια
  • Ψιλοκόβουμε το βασιλικό
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε κάθε μερίδα με ένα αυγό από πάνω και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *