Chickpeas in red pepper sauce

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 200 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 1/2 κρεμμύδι, λευκό κομμένο σε κυβάκια
  • 5 πιπεριές φλωρίνης
  • 50 ml κρέμα καρύδας
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κτγ γλυκιά πιπεριά
  • 1 κτγ καπνιστή πιπεριά
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Instructions

  • Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να πάρει θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας
  • Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ακουμπάμε στο σχαροτήγανο.
  • Τις αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά από τη μια πλευρά και έπειτα τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά για ακόμα 5 λεπτά.
  • Τις αφαιρούμε από το σχαροτήγανο, τις βάζουμε σε ένα μπολ και κλείνουμε το μπολ καλά με μια μεμβράνη.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα σπόρια. Κρατάμε μόνο την ψίχα.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές με την κρέμα καρύδας, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μεχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και την κρέμα πιπεριάς.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε με ρύζι, κινόα ή πλιγούρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *