search

Σήμερα σου ετοιμάζω πανεύκολες γιορτινές βάφλες με κάστανο και άρωμα πορτοκαλιού! Η συνταγή είναι vegan και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ζύμη για pancakes!

Προσωπικά προτιμώ τις βάφλες γιατί τα τετραγωνάκια τους είναι ιδανικά για να αποθηκεύσουν κάθε είδος topping! Τη δίκη μου τη βαφλιέρα την πήρα 30 ευρώ αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις και πιο φθηνή! Είναι και τέλειο δώρο τώρα που έχουμε γιορτές.

 

Διάβασε ακόμα:

 



Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 450 ml γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 4 κ.σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
  • 5 κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου, το λάδι, το νερό, τη βανίλια, τα κάστανα, το ξύσμα και τη λιωμένη φυτική μαργαρίνη.
  • Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγο.
  • Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.
Cool Artisan