Cherry Cake With Cream Cheese Frosting Recipe

These little cakes came to me as a sweet inspiration. I used the main idea of the carrot cake recipe but I replaced carrots with cherries for a summery version. I gave them this shape to make it easier to serve, especially in occasions like buffets.

 

Ingredients

For the cake
  • 4 eggs
  • 225 g. sugar
  • 300 g. sunflower oil
  • 600 g. cherrys, withour seeds
  • 300 g. flour, sifted
  • 2 teaspoon cinnamon
  • 1 teaspoon ginger
  • 1 teaspoon bakin powder
  • ½ teaspoon baking soda
  • ½ teaspoon salt
  • 1 vanilla
For the frosting
  • 370 g. butter, room temperature
  • 750 g. cream cheese
  • 150 g. powdered sugar

Instructions

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το πολτό από τα κεράσια, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για μάφινς, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Τα κόβουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε την κάτω πλευρά από τα μάφινς.
  • Τα "κλείνουμε" με την επάνω πλευρά και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε.
  • Διακοσμούμε με ένα κεράσι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *