search

Τυροπιτάκια με κρόκο αυγού

Ο ρευστός κρόκος μέσα σε αυτά τα τυροπιτάκια με πικάντικη γέμιση φέτας είναι η πιο εντυπωσιακή έκπληξη που μπορείς να σερβίρεις στο Κυριακάτκο πρωινό, σε κάθε brunch αλλά και σαν ορεκτικό σε ένα σπιτικό τραπέζωμα.



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό (περίπου)
Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό για τη γέμιση και 8 κρόκους επιπλέον
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι το οποίο έχουμε τυλίξει με μεμβράνη να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια το γιαούρτι, το αυγό και λίγο πιπέρι.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.
  • Βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη σε κάθε ένα από τα φύλλα, την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό στη μέση του φύλλου.
  • Εκεί βάζουμε από ένα κρόκο.
  • Αλείφουμε τις άκρες με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο.
  • Χωρίζουμε νοητά το κάθε φύλλο στα τρία.
  • Διπλώνουμε το αριστερό τρίτο πάνω από το μεσαίο και το δεξί πάνω από τα δυό.
  • Διπλώνουμε 2 εκ από την πάνω και την κάτω μεριά των φύλλων προς τα μέσα για να κλείσει καλά το πιτάκι.
  • Τηγανίζουμε σε 0,5 εκ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα από την κάθε πλευρά.
Post Tags
Cool Artisan