cheesepies

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Για τη ζύμη
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 70 γρ ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)
  • 15 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κ.τ.γ αλάτι
  • 1 κ.τ.σ. ζάχαρη
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 φλιτζάνια περίπου)
Για τη γέμιση
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 αυγό και 2 κ.τ.σ. γάλα για την επάλοιψη

Instructions

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος καλυμμένη με βαμβακερή πετσέτα για τουλάχιστον 60 λεπτά
Για τα τυροπιτάκια
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ.
  • Χαράζουμε τη ζύμη σε 12 παραλληλόγραμμα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι
  • Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση μέσα σε κάθε τυροπιτάκι
  • Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και σφραγίζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι,
  • Χτυπάμε ένα αυγό με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και αλοίφουμε με ένα πινέλο
  • Τέλος, ψήνουμε για 35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Tip: Θα σου περισσέψει περίπου η μισή ποσότητα ζύμης που μπορείς να καταψύξεις και να χρησιμοποιήσεις έως και μετά από 1 μήνα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *