CHEESE AND ONIONS TART

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα της επιλογής σου προψημένο σύμφωνα με τις οδηγίες
  • 100 γρ κρεμμυδάκια κοκκάρια
  • 2 κ.σ. κοφτές βούτυρο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ γραβιέρα κρήτης
  • 100 γρ μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σιγομαγειρεύουμε μεχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην μαυρίσει η ζάχαρη
  • Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το λευκό βαλσάμικο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτουμε την γραβιέρα με τη μοτσαρέλα και αναμειγνύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος γεμίζουμε την προψημένη τάρτα και μεταφέρουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *