search

ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Το τριήμερο της Αποκριάς είναι προ των πυλών! Τα κομφετί και ο χαρτοπόλεμος θα στολίσουν κάθε πάρτι και βέβαια οι κουζίνες θα πάρουν φωτιά!

Σου έχω ετοιμάσει το τέλειο κέικ για να κεράσεις τους καλεσμένους σου, ένα κέικ με καρύδα και ρευστή πραλίνα! Όχι, η έμπνευση δεν ήρθε από το Survivor! Ήρθε από το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου που λάτρεψα από τη στιγμή που το δοκίμασα! ‘Εχει τέλεια υφή και γεύση για να το απλώσεις πάνω στο ψωμί ενώ δίνει υπέροχη γεύση σε γλυκά και κέικ!

Φυσικά η γεύση της καρύδας συμπλήρωνει ιδανικά τη σοκολάτα και για το λόγο αυτό του προσθέτω μια νότα πραλίνας που θα κάνεις τους πάντες να… “παραμιλούν”.



Υλικά

  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 170 γρ. καρύδα τριμμένη
  • λίγο αλάτι
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κουταλιά της σούπας πολύχρωμη τρούφα για το food styling
  • 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού για το food styling

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 10x23 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  • Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μαζί με το αλάτι για να γίνουν μαρέγκα.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους και τους χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να κρεμώσουν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Για μεγαλύτερη ευκολία το βάζουμε σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το αυγοδάρτη για να εξαφανίσουμε τυχόν σβόλους.
  • Αφού ασπρίσει και φουσκώσει η κρέμα των κρόκων ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, τις βανίλιες και την τριμμένη καρύδα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και το προσθέτουμε στο  μείγμα.
  • Με μια σπάτουλα διπλώνουμε στο μείγμα και τη μαρέγκα σταδιακά ανακατεύοντας απαλά για να παραμείνει αφράτο.
  • Βάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και προσθέτουμε κατά μήκος την πραλίνα φουντουκιού.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα.
  • Απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού στην επιφάνεια του και διακοσμούμε με την τρούφα.
Cool Artisan