search

Πάντα είχα όνειρο να φτιάξω μια τούρτα με brownies αντί για παντεσπάνι! Σήμερα έβαλα το σχέδιο σε εφαρμογή και δημιουργώ την πιο μαγική τούρτα για ανθρώπους που έχουν πάθος για τη βελούδινη, ρευστή σοκολάτα.



Υλικά

Για τη μους σοκολάτας
  • 400 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραμ. κουβερτούρα πλάκα, λιωμένη και χλιαρή
  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
Για τα brownies
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Για τη μους σοκολάτας
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.
  • Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο και την αφήνουμε εκεί να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες καλυμένη καλά με μεμβράνη.
Για τα brownies
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο σκεύη για τα παντεσπάνια της τούρτας.
  • Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
  • Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια στήνουμε την τούρτα.
  • Καλύπτουμε το πρώτο brownies με μους, καπακώνουμε με το επόμενο και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους.
Cool Artisan