search

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ BOLOGNESE ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

Η σημερινή συνταγή δίνει στην κλασική συνταγή για κανελόνια μια νέα διάσταση! Ψημένα κάθετα σε μια κατσαρόλα με την πιο νόστιμη σάλτσα μπολονέζ που έχετε δοκιμάσει και την πιο πλούσια σάλτσα τυριών!

Δοκίμασα αυτή τη νέα μέθοδο μαγειρέματος που κάνει πολύ πιο εύκολο το γέμισμα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά νόστιμο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη σάλτσα bolognese:
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες καπνιστού μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 μπαστούνια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα και ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 800 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στο μισό
Για τη σάλτσα τυριού:
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 πράσα, κομμένα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
 
  • 1 συσκευασία κανελόνια

Εκτέλεση

Για την bolognese:
  • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπέικον και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο, στη συνέχεια σωτάρουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά συχνά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αυξάνουμε τη θερμόκρασία σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά έως ότου ο κιμάς γίνει καφέ.
  • Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την ρίγανη, τα φύλλα δάφνης, τις καυτερές πιπεριές και τις ντοματίνια. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι, «λιώνοντας» τις ντομάτες.
  • ΄ταν πάρει μια βράση, μειώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει, καλυμμένο με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να έχουμε μια πλούσια, παχιά σάλτσα.
  • Ελέγχουμε αν είναι αρκετά αλατισμένο και ανακατεύουμε
Για τη σάλτσα τυριού:
  • Σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τα πράσα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμόκρασία και προσθέτουμε όλο το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα βότανα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχετε μια ωραία σάλτσα.
Για τα κανελόνια:
  • Τοποθετούμε όλα τα κανελόνια στην κατσαρόλα, όπως στην εικόνα.
  • Τα γεμίζουμε μέχρι την μέση με τη σάλτσα bolognese.
  • Γεμίζουμε τo υπόλοιπο μισό με τη σάλτσα τυριού και καλύπτουμε το δοχείο με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 έως 45 λεπτά στους 180 °C.
Cool Artisan