aubergin

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

Instructions

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχου 0,5 εκ. και στη συνέχεια τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Τις αλοίφουμε με ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
  • Τις ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Στα μισά της γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  • Αν ο φούρνος μας δεν χωράει όλες τις φέτες μελιτζάνας επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το κονκασέ, τα μυρωδικά, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά του
  • Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε μια στρώση από μελιτζάνες.
  • Πάνω από τις μελιτζάνες απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τον κιμά.
  • Συνεχίζουμε με ακόμα μια στρώση από μελιτζάνες και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά
  • Τέλος, βάζουμε από πάνω κουταλιές από τον πουρέ πατάτας
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *