search

ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

Το #taperaki με την τέλεια ισορροπία. Ανάλαφρη κινόα, δυνατό σύγκλινο και δροσερά λαχανικά.



Υλικά

  • 1 ποτήρι κινόα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 80 γρ. σύγκλινο
  • 3 κεφάλια αγκινάρας (βρασμένα ή από κονσέρβα)
  • 80 γρ. τυρί roquefort
  • 6 τοματίνια
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου
Για τη σος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι + Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σος:
  • Βάζουμε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά και ανακινούμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για την κινόα:
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες, καθαρίζουμε και βράζουμε τα κεφάλια της αγκινάρας, μέχρι να είναι τρυφερά.
  • Στη συνέχεια τα κόβουμε στα τέσσερα.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε την κινόα με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Συνήθως διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει πριν φτιάξουμε τη σαλάτα.
  • Κόβουμε σε κυβάκια το σύγκλινο και το τυρί.
  • Βάζουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με τη σος.
  • Προσθέτουμε την αγκινάρα, το σύγκλινο και το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και από πάνω διακοσμούμε με τοματίνια και φυλλαράκια δυόσμου.
Cool Artisan