search

Πως Να Φερεις Την Ταση Του ’70s Στο Σπιτι Σου

seven up, 7upΠάντα είμαι σε διάθεση ανανέωσης και ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού! Τα 70’s, η απόλυτη τάση στη μόδα επηρεάζει και το interior design! Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις όλο το σπίτι σου για να το ανανεώσεις! Μπορείς απλά να προσθέσεις μερικές μικρές πινελιές όπως έκανα κι εγώ στην κουζίνα μου με το λευκό βάζο από τη Normann Copenhagen και το νέο συλλεκτικό can της 7UP με φλοράλ prints, ένα can που είναι ίδιο ακριβώς με αυτό που κυκλοφορούσε πριν από 40 χρόνια.

Φέτος το καλοκαίρι η 7UP γιορτάζει τη μεγάλη της ιστορία της αφού διανύει ήδη την ένατη δεκαετία της πορείας της! Το πρώτο can σχεδιάστηκε το 1929 και έκτοτε έχει αλλάξει πολλές φορές τα χρώματα και το design του. Φέτος επανακυκλοφορούν 4 συλλεκτικά vintage cans από τις δεκαετίες που σημάδεψαν την ιστορία του στιλ δηλαδή από τα 30’s, τα 70’s, τα 80’s και τα 90’s. Αυτό που ξεχώρισα εχώ είναι το μοναδικό can από τη δεκαετία του ΄70 με τα φλοράλ μοτίβα που είναι σήμα κατατεθέν των χίπις και των παιδιών των λουλουδιών.

Το συγκεκριμένο συλλεκτικό can κοσμεί ήδη τον πάγκο της κουζίνας μου σαν μια #FutureThrowback πινελιά. Το design του είναι ένα σύμβολο της pop art και αναδεικνύει με ιδιαίτερο τρόπο τη λευκή κουζίνα. Η ιστορία του design αλλά και της 7UP “συμπικνώνεται” με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στον τρόπο που δένουν οι φωτεινές αποχρώσεις του πράσινο, του πορτοκαλί και του μπλε.

 

Δες εδώ περισσότερα design items και DIY προτάσεις για να φέρεις τη δεκαετία του ΄70 στο σπίτι:


97e6b2b45a1ec36b2fefcb11c5e12ef7O μπουφές της γιαγιάς

Αυτό το κομμάτιπου σνομπάρουμε τα τελευταία 30 χρόνια έχει επιστρέψει στην κορυφή των τάσεων. Ο ξύλινος μπουφές με τα δύο συρόμενα φύλλα ταιριάζει υπέροχα στο λευκό background και δίνει ταυτότητα σε όποιο χώρο και αν μπει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τραπεζαρία (με τον παραδοσιακό ρόλο του), στο καθιστικό για να βάλεις την τηλεόραση ή τέλος στο υπνοδωμάτιο για να παίξεις με καθρέφτες και κάδρα και να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου fashion κομμάτια.

84bea734abc750875b88ef84870b6db8

Η κουτσομπόλα

Αυτό το ιδιότυπο έπιπλο που είναι μισό καναπεδάκι και το άλλο μισό συρταριέρα ήταν το έπιπλο του τηλεφώνου, από εκεί και το όνομα του: κουτσομπόλα. Κάποτε το χρησιμοποιούσαμε για να τοποθετούμε πάνω την τηλεφωνική συσκευή και στα συρτάρια τον τηλεφωνικό κατάλογο. Σήμερα όμως έχει χάσει το λειτουργικό του χαρακτήρα και έχει αναδειχθεί σε design star του instagram.

 

 

86c4b5637201e2ca56a2c8e35ecec64b

70’s Scandinavian Design

Το ξύλο σε φυσικές αποχρώσεις συνδυάζεται με τις πλέον γήινες αποχρώσεις του πράσινου, όπως είναι το χακί και το λαδί σε μια γιορτή του retro design. Λεπτές γραμμές και καμπύλες συγκατοικούν με design icons όπως οι panton chairs.

 

 

36f2ba65a6851ee0c9df2d6b6f2f0475

Πολύχρωμο DIY

Σε μια πιο σύχγρονη εκδοχή του 70’s design ο κλασικός μπουφές υπόκειται σε DIY μετατροπές και υιοθετεί τις πιο έντονες αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Η ζωή γίνεται πιο χαρούμενη όταν επιλέγεις φωτεινά χρώματα με λευκό φόντο. Τα χρώματα αυτά ντύνουν και τη συλλεκτική συσκευασία του συλλεκτικού can με τα φλοράλ μοτίβα που σημάδεψαν τη δεκαετία του εβδομήντα.



Cool Artisan